След като пропусна световното първенство в Китай през 2019 г., Серхио Родригес отново възнамерява да играе за Испания. 34-годишният гард е готов да облече екипа на “Ла Фурия” за Олимпиадата в Токио през 2021 г., която бе изместена с 12 месеца заради пандемията от коронавирус.

Винаги съм казвал, че съм на разположение за националния отбор на Испания. Миналата година беше трудна за мен, както в личен, така и в професионален план. Вярвах, че най-доброто за мен и за отбора е да не играя в Китай. Наблюдавах тима и видях трудния му старт, превърнал се в страхотен марш, който нямаше кой да спре. Наслаждавах се на всеки един момент. Невероятно е да видиш как този състав печели още една световна титла”, казва баскетболистът на Армани Милано.

Серхио Родригес познава усещането да бъде световен шампион с Испания. През 2006 г. в Япония той завоюва златото заедно със съотборниците си. На сметката си има още сребро и бронз от Олимпиадите в Лондон през 2012 г. и в Рио през 2016 г., както и европейската титла от Франция 2015, сребро от шампионата на Стария континент през 2007 г. и бронзовите отличия от европейските през 2013 г. в Словения и през 2017 г. в Турция.