КАКВО СЕ СЛУЧИ: Милуоки се доближи на успех от осигуряване на първото място в Източната конференция на НБА за втора поредна година. При рестарта на лигата в Орландо Бъкс надделяха над Бостън със 119:112 и вече имат баланс от 54-12, който е най-добрият в лигата през сезона.

 

НАЙ-ДОБРИ: Янис Адетокунбо се завърна с гръм и трясък и остави на сметката на Милуоки 36 точки, 15 борби и 7 асистенции. MVP в НБА през миналия сезон обаче бе главно действащо лице в най-спорния момент от срещата, когато минута и половина преди края му бе отсъден шести фаул – в нападение, което означаваше, че той трябваше да напусне игра. След преразглеждане на ситуацията съдиите отмениха решението си с мотива, че защитникът е закъснял при заемането на позиция. Това обаче не се хареса никак на потърпевшия Маркъс Смарт, който след двубоя обвини реферите, че не са искали да извадят от игра лидера на Бъкс.

 

За победителите Крис Мидълтън се отчете с 18 точки и 8 асистенции, а Брук Лопес приключи с 14.

Маркъс Смарт вкара 23 точки за Бостън. Джейлън Браун добави 22. Гордън Хейуърд остана със 17 точки, 9 борби и 6 асистенции.

 

ПОВРАТНА ТОЧКА: След спорната ситуация Янис Адетокунбо вкара веднъж от линията за изпълнение на наказателни удари. Крис Мидълтън пък не трепна зад дъгата и осигури на Милуоки аванс от 6 точки, с което всичко бе решено.

 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 август Бостън ще играе с Портланд, а Милуоки ще премери сили с Хюстън.

СТАТИСТИКА ОТ МИЛУОКИ - БОСТЪН