В знак на благодарност за спечелената титла при юношите кметът на Община Ямбол Валентин Ревански поздрави шампионите и техния треньор Стойо Чолаков на церемония в зала “Диана“, на която им бяха връчени благодарствени адреси от негово име и от името на екипа му. Това съобщават от Община Ямбол. 

"Ямбол има едни от най-талантливите и трудолюбиви състезатели и треньори. Искрено се надявам, че в най-скоро време тези млади спортисти ще бъдат част от мъжкия представителен отбор на нашия град“, заяви Валентин Ревански. 

Той изказа своята благодарност към родителите на шампионите и към всички, които подкрепят ямболския баскетбол.

"Не на последно място, благодаря и на публиката, която винаги е била шестият играч на нашите отбори“, допълва Валентин Ревански.

Благодарствен адрес получи и треньорът Здравко Янчев. 

Юношите на Ямбол са новите шампиони за 2020 г. в България. В оспорвана надпревара с Академик София във варненската зала "Христо Ботев“ ямболии се наложиха над своя противник с 67:62 и спечелиха трофея. Това е поредната шампионска титла при юношите на Ямбол до 19-годишна възраст.

"Отборът на Ямбол, воден от Стойо Чолаков зарадва и вдъхновява всички свои привърженици, където баскетболът има своята значима спортна история и е на завидна почит, накара ни да се чувстваме горди с тази победа. Община Ямбол поздравява младите баскетболисти с извоюваната титла и им пожелава да бъдат здрави, успешни и вдъхновени за нови победи, да продължават със същия борбен дух да защитават достойно шампионската купа", се казва още в изявлението на Общината.