Eдна от звездите на Босна и Херцеговина Юсуф Нуркич официално се завърна в игра след дълго отсъствие от паркета заради фрактура на крака в края на редовния сезон през 2018/2019. 213-сантиметровият център излезе с екипа на Портланд срещу Мемфис, а неговият тим победи със 140:135 след продължение в Орландо.

 

25-годишният баскетболист обаче не успя да се наслади на успеха по начина, по който искаше, тъй като мислите му са насочени към друго място. След срещата самият Юсуф Нуркич призна, че в последно време се притеснява за своята баба Хана, която е в болница в родната му Босна. 67-годишната жена е приета в лечебното заведение с COVID-19 и в момента е в кома.

Последните няколко дни бяха най-трудните в живота ми. Мисля, че хората не осъзнават, че пандемията е истинска. Ние имаме щастието да сме защитени в кампуса, тестваме се всеки ден. Пазете се и носете маска, ако имате възможност да го направите”, казва Юсуф Нуркич.

Въпреки притесненията, роденият в Тузла баскетболист бе на ниво и остави на сметка на Портланд 18 точки, 9 борби, 5 асистенции, 2 откраднати топки и 6 чадъра за 33 минути в игра. Юсуф Нуркич разкри, че е научил за болестта на баба си в края на миналата седмица. Самата тя не пожелала да отиде в болница, но внукът й я заплашил, че ще хване самолета за Босна и ще я заведе лично.

Мисля, че това я накара да промени решението си. Надявам се да не е прекалено късно”, допълва бившият играч на Цедевита и Задар.