КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс се завърнаха в НБА с победа и направиха огромна крачка, с която да се бетонират на първото място в редовния сезон на Запад. “Езерняците” надделяха в дербито с Клипърс след 103:101 във втория двубой, който се проведе в кампуса на лигата в “Дисни Уърлд” в Орландо и който се игра без публика заради ограниченията около коронавируса.

 

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Дейвис даде тон на Лейкърс, като приключи с 34 точки и 8 борби, включително и 16/17 от линията за изпълнение на наказателни удари. Леброн Джеймс остави на сметката си 16 точки, 11 борби и 7 асистенции. Със същия точков актив завърши и Кайл Кузма, който грабна и 7 борби. Дион Уейтърс се включи от пейката с 11 точки.

 

Клипърс не могат да разчитат на Лу Уилямс, който е под карантина, както и на Монтрезъл Харъл, който отсъства по семейни причини. Над всички за “ножиците” бе Пол Джордж с 30 точки и 5 борби. Кауай Ленърд добави 28, като бе 11/13 от фаул линията. Патрик Бевърли остана с 12 точки.

 

ПОВРАТНА ТОЧКА: 1.50 мин. преди края на двубоя тройка на Пол Джордж намали пасива на Клипърс до 98:99. Леброн Джеймс реализира в ответната атака, но още една точна стрелба зад дъгата на Джордж донесе равенство в двубоя за 101:101 29 секунди преди сирената. 12 секунди преди изтичане на времето Краля бе точен от средно разстояние за 103:101, а в последната атака положи усилия и в защита, за да остави радостта в лагера на Лейкърс.

 

И ОЩЕ: Мачовете в четвъртък сложиха край на 141 дни пауза в НБА заради пандемията. През последните месеци в САЩ, освен за вируса, се заговори и за расовата несправедливост, което засегна и играчите от най-силното първенство в света. Преди двубоя баскетболистите от двата състава излязоха с екипи с надписи "Black Lives Matter" и коленичиха заедно по време на химна на страната в знак на протест. Същото се случи и преди срещата между Ню Орлиънс и Юта.

 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 август Лейкърс ще играят с шампиона Торонто, а Клипърс ще имат за съперник Ню Орлиънс.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – КЛИПЪРС