Селекционерът на националния ни тим Росен Барчовски изрази категорично становище, че България ще играе на европейското първенство през 2022 г. Турнирът трябваше да се проведе догодина, но заради пандемията и отлагането на Олимпиадата бе преместен с 12 месеца. "Лъвовете" имат победа и загуба в първия етап на квалификациите, а за момента втората фаза остава непроменена. На 26 ноември те трябва да гостуват на Босна и Херцеговина, а три дни по-късно да приемат Гърция.

Официалните състезания остават по програма през ноември месец - гостуване на Босна и Херцеговина и домакинство на Гърция. Моля се на съдбата и на Господ да няма някаква промяна, защото сме в ритъм и добра инерция. Уверен съм, че ще се класираме. Оптимист съм”, каза специалистът след края на държавното първенство за юноши до 19 години във Варна. 

Нивото е добро, даже малко над очакванията ми. Станаха много хубави мачове, виждам и много перспективни баскетболисти. Мисля, че има надграждане. Има играчи, които до 1-2 години ще бъдат в мъжкия национален отбор. Сигурен съм”, допълва Барчовски. 

Източник: в-к "Тема спорт"