Реал Мадрид може да насочи усилията си към Израел, ако Факундо Кампацо избере да продължи в НБА. Според най-тиражираният спортен всекидневник в Европа – 'Марка“, “Белият балет” няма много опции на високо ниво на пазара, с които да замести аржентинеца при раздяла.

Според информацията, една от малкото такива е Скоти Уилбекин от Макаби Тел Авив. 27-годишният американец с турски паспорт удължи договора си с израелския гранд с още три години през януари. В Израел обаче са готови на намаляване на бюджета за следващия сезон заради пандемията от коронавирус, което ще намали заплатата на Уилбекин.

През 2019/2020 Скоти Уилбекин записва средно по 16.1 точки, 2 борби и 3.4 асистенции в общо 26 мача на Макаби в Евролигата, като може да се похвали с успеваемост в стрелбата от тройката 43.5%. Освен това, с тима от Тел Авив гардът достигна до финал в израелската Суперлига, който ще се играе утре (28 юли).

В кариерата си досега Скоти Уилбекин преминава още през Дарушафака, АЕК Атина и Кеърнс Тайпанс. Носител на трофея в Еврокъп през 2017/2018 и реализатор №1 в него през същия сезон.

Вижте го сами: