Националът Станимир Маринов се е заразил с коронавирус на футболен мач. Това разкри самият той пред “България днес”. Гардът вече е по-добре, но е прекарал една седмица в болница.

НАЦИОНАЛ НА БЪЛГАРИЯ С COVID-19

"Бях с по-сериозни симптоми в продължение на 5-6 дни. Имах висока температура, която не спадаше. Вече от два дни съм по-добре. Имах сериозни притеснения преди да се тествам. Първата проба беше отрицателна. Направих я в софийска лаборатория, където уж всичко е на високо ниво. Приеха ме в болница с пневмония. Чак вторият PCR тест беше положителен", споделя Станимир Маринов.

Той призна, че не е подходил отговорно към опасността от заразата.

"Не бях най-примерният в това отношение. Бях за месец в София, за да направя физическа подготовка за следващия сезон. Посетих два футболни мача - Левски - ЦСКА-София и Левски - Локомотив Пловдив. Не се спазваха много мерките за безопасност сред публиката. Вероятно там съм се заразил."

Станимир Маринов допълва, че заболяването го е върнало много назад в подготовката.

"От 10 дни съм изолиран. Отслабнах доста. Работата, която положих в София, се стопи."

Роденият в Силистра баскетболист все още не е наясно къде ще продължи кариерата си. През миналия сезон той беше един от водещите играчи на Берое, където записва средно по 10.1 точки, 4.1 борби и 3.6 асистенции.

"Имах интерес да направя една година в чужбина, но в тази обстановка вероятно ще остана в България. Все още няма яснота къде ще играя следващия сезон", казва Станимир Маринов.

Източник: “България днес”