Всички участници в първия по рода си турнир 3х3 на най-доброто игрище за този спорт в България – на спортния комплекс "Свети Георги-Лозенец" в София ще получат награди, разкриха от организаторите. За първите 4 отбора в крайното класиране ще бъдат финансови, а всички ще получат и възможност за безплатни тренировки на терена в ден и час по техен избор. Също така за победителите в двата конкурса за забиване на топката в коша и за точна стрелба зад линията за три точки ще има по чифт баскетболни кецове.

Надпреварата ще бъде на 25 юли от 10.00 ч. - денят, в който трябваше този спорт да дебютира на Олимпийските игри в Токио, отложени с година заради COVID-19.

Таксата за участие е 75 лв., а записванията стават на телефон 0899992727 и на мейл sport@escl.bg. Турнирът ще е отворен за мъже и жени над 17-годишна възраст. Българската федерация по баскетбол е официален партньор.

Организаторите вече имат дата и за втория турнир, като идеята е постепенно да бъде увеличен наградния фонд и надпреварата да е с международно участие. 

Организаторите ще осигурят по време на състезанията нужното за този спорт добро настроение за всички, които дойдат да участват в надпреварата или просто да гледат.

Водещ на шоуто ще е добре познатият в баскетболните среди журналист Деян Веселинов.

ГОТВЯТ ГОЛЯМ ТУРНИР 3X3 В СОФИЯ