Ясни са четири от възможните съперници на Балкан в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Това ще бъдат един от следните отбори - Клуж (Румъния), Минск (Беларус), Керавнос (Кипър) или Бакен (Дания). Ботевградчани ще бъдат домакини в първия двубой на 15 септември, тъй като ще бъдат непоставени в жребия на 15 юли.

БАЛКАН В КВАЛИФИКАЦИЯТА ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

16-те отбора, които ще играят квалификации за Шампионската лига, ще бъдат разпределени в четири урни по 4. Те ще играят във формата - домакин и гост. Балкан попада в трета урна, като отборите от урна №3 ще бъдат изтеглени един срещу друг.

Същото ще се повтори за отборите от урна 1 и 4. Отборите от първа и втора урна ще бъдат поставени и ще са домакини във вторите срещи. Мачовете ще се играят на 15 и 18 септември. Осемте побeдителя ще продължат във втория кръг.

За втория кръг победителите от двойките между Урна 3 срещу 2 ще срещнат победителите от Урна 1 и 4. Победителите от 1 и 4 ще бъдат поставени, което значи, че ще бъдат домакини в реванша. Мачовете са на 22 и 25 септември. Четирите победителя от тях ще се класират за редовния сезон на Шампионската лига. Те ще се присъединят към другите 28, които попадат директно в групите.

Жребият можете да наблюдавате на 15 юли от 12.00 ч. в официалната страница на Шампионската лига във Фейсбук

Източник: Balkan-basket.com/bg