Фенербахче официално представи Игор Кокошков като нов старши-треньор. На поста 48-годишният специалист заменя легендата Желко Обрадович, който ще се отдаде на почивка.

 

"Фенербахче е един от най-големите спортни клубове в света. Ще направим всичко възможно да направим феновете щастливи, като печелим много мачове и трофеи. Много съм щастлив и развълнуван да се присъединя към семейството на Фенербахче”, заяви Игор Кокошков, който подписа договор за три години с турския гранд.

Чувствам се задължен към почитателите на Фенербахче и ще дам най-доброто от моите способности, опит и знания, за да помогна на този клуб да продължи да бъде успешен. Феновете на Фенербахче обичат своя отбор, така че ние ще дадем всичко възможно да ги оставяме доволни след всеки двубой”, допълва специалистът.

Игор Кокошков изпълнява ролята на помощник в щаба на Сакраменто в НБА през 2019/2020. Освен това, е селекционер и на сръбския национален отбор. През 2018/2019 бе на пейката на Финикс. Най-големият му успех на международната сцена е златото от Евробаскет 2017 със Словения.

В НБА Игор Кокошков е асистент и в Юта, Орландо, Кливланд, Финикс, Детройт и Лос Анджелис Клипърс. Треньорската му кариера стартира през 1995 г. в ОКК Белград.