Националият ни отбор за юноши до 18-годишна възраст спечели контрола срещу юношеския тим на БУБА Баскетбол до 19 години със 77:69. Мачът се игра без публика в зала “Триадица“ и е част от едномесечния лагер, воден от националния селекционер за тази възраст Георги Давидов с играчи от столичните клубове и играещи в чужбина. Националите ще имат още един лагер, този път с момчетата и от останалите клубове в страната, в Правец през август.

За селекцията, водена от Георги Давидов, не игра получилият лека травма в коляното Мартин Тодоров от Шампион 2006. С контузия е и играещият в Италия Александър Витанов. От седмица пък с тима тренира с година по-младият Константин Костадинов от Реал Мадрид. Вместо с националния екип, с екипи на клубния си БУБА играха Павел Теофилов и близнаците Лъчезар и Константин Тошкови.

Мачът бе изгледан от трима национални селекционери. На масата бяха треньорът на мъжкия ни национален отбор Росен Барчовски, който е и консултант на Георги Давидов и помощника му Веселин Веселинов. Колегата му начело на женския национален отбор Стефан Михайлов също бе в залата, а с интерес двубоя бе проследен и от наставника на младежкия ни национален отбор до 20-годишна възраст Георги Младенов.

Източник и снимки: БФБ