Официалният сайт на силната ВТБ Лига стартира интересна инициатива по време на пандемията от коронавирус. От надпреварата се заеха с представянето на играчите от всяка една страна, които са били част от срещите през годините.

България може да се похвали с присъствието на Филип Виденов, играл в турнира с Асеко Проком (2010/2011), Нижни Новгород (2012/2013) и Красние Криля (2013/2014) в общо 29 мача. През 2011/2012 във ВТБ Лигата с екипа на Калев се изявява и Николай Върбанов, който има на сметката си 12 двубоя.

В надпреварата родните изяви са допълнени от тези на близнаците Иванови. Деян Иванов има 16 срещи за Лиетувос Ритас през 2012/2013, а Калоян Иванов е част от 4 мача на Донецк през същия сезон.

Освен това, още шестима чужденци с родни паспорти преминават през ВТБ Лигата. Това са Ърл Роуланд (ВЕФ Рига, Химки), Бранко Миркович (Минск), Седрик Симънс (Калев), Дий Бост (Химки), Родерик Блекни (Локомотив Кубан) и Уили Дийн (Красний Октомври).

Във ВТБ Лигата има и състезатели, преминали през български отбори като Брендън Браун, Александър Гаврилович, Лайнъл Чалмърс, Майк Уилкинсън, Стив Зак, Саша Загорац и Брандис Райли-Рос.

От ВТБ Лигата преминават и през различните етапи на развитие на играта у нас, като не пропускат да споменат и баскетболисти, оставили имената си в историята на европейския и световен баскетбол. Сред тях са легендите Атанас Голомеев, Георги Глушков, Виктор Радев и Георги Младенов. Сред именитите българи е и Александър Везенков, който носи екипа на гръцкия гранд Олимпиакос.