Треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас се надява, че българският национал Александър Везенков ще удължи договорa си с клуба. Специалистът говори пред Max Sport и сподели мнението си за крилото.

"Саша вече е на 24 години. Доста по-зрял е. Както вероятно знаете, той работи изключително здраво. Наистина може да го видиш всеки ден в залата и това му помага да става по-добър. За мен е удоволствие да работя отново с него след един труден сезон, който изкарахме в Барселона. Тогава имахме много контузии, нямахме късмет и резултатите не бяха много добри”, заяви треньорът на Олимпиакос

Саша става по-добър всяка година. Той е модерно тежко крило, което може да вкарва както от тройката, така и в близост до коша. Умее да взима борби. Работи по отстраняването на слабости в играта си всеки ден и има позитивно влияние върху отбора. Способен е да вкара 20 точки, както го направи срещу Байерн. Той е известен с отличната си стрелба от тройката. Везенков работи много, за да подобри физическото си състояние. Става все по-силен, а това е много важно в Евролигата. Радвам се, че отново работим заедно", допълва Йоргос Барцокас.

Източник: Спортал