Общинският съвет даде зелена светлина по процедурата за искане на старите казарми в Монтана в полза на общината. Идеята е на тяхно място да се построи модерна спортна зала, към която ще има и закрит басейн, съобщава montana24.net.

Според процедурата, кметът ще подаде искане чрез областния управител до министъра на регионалното развитие за безвъзмездно прехвърляне на имотите от държавна в общинска собственост. Това разясни председателят на Общинския съвет в Монтана Иво Иванов. Министърът трябва да внесе предложението за гласуване в правителството.

Старите казарми в Монтана са разположени върху осем имота на обща площ около 40 декара. Те са собственост на Министерството на отбраната и са в категорията “Обекти с отпаднала необходимост”. От години сградите се рушат.

Това е третият опит на кметът Златко Живков пред различни правителства за придобиване на терена.

Амбицията ни е да изградим там модерна многофункционална зала с прилежащи терени за спорт на открито и покрит плувен басейн. Това е необходимо не само за професионалните ни отбори, но и за хората, които активно спортуват. Напълно съзнаваме, че подобно огромно съоръжение не можем да изпълним без подкрепата на държавата и се надяваме този път да успеем”, казва Златко Живков.

Вижте сами: