Сезонът в Евролигата бе прекратен в началото на седмицата, което означава, че участниците в него вече могат да мислят за селекциите си. Изключение не прави и Олимпиакос.

Според Filathlos.gr, ръководството на гръцкия гранд ще започне незабавно дискусиите с Василис Спанулис и Йоргос Принтезис. Очаква се те да получат нови договори с намалени заплати.

Според информацията, случаят с Александър Везенков е по-сложен, тъй като се изтъква, че шансовете му за оставане в Пирея ще се увеличат, ако се съгласи на същите финансови параметри, както и досега. Както преди време стана ясно, интерес към крилото проявяват още Панатинайкос и Анадолу Ефес.

По-рано днес пък в Гърция излязоха с новината, че Олимпиакос иска да привлече в редиците си Маркъс Денмън, който за последно игра в Китай. Преди това гардът бе част от Панатинайкос, с който стана шампион на Гърция през 2018 г.

Междувременно, стана ясно, че Олимпиакос ще остане във Втора дивизия на Гърция и през 2020/2021, тъй като през миналия сезон финишира на шесто място и няма да получи право да се върне в елита на южната ни съседка от есента.