Академик Бултекс 99 вече има заместник-председател. Александър Камарашки ще помага на Васил Врачев за по-доброто функциониране на пловдивския клуб и превръщането му в успешна и финансово устойчива структура. Това съобщават от лагера на пловдивчани.

Александър Камарашки има 9-годишен опит в инвестиционното банкиране и управление на активи (търговия с финансови инструменти). Работи за Morgan Stanley и AQR Capital. Maгистър е по "Приложна математика", а също и бакалавър по Финанси със специалност "Математика и Бизнес Мениджмънт".

Юноша е на ЦСКА. Част от националния отбор до 16 години. Две поредни години е шампион във вътрешното първенство на Kent State University. Има година опит като треньор - доброволец в Kent High School. В момента се обучава с FIBA онлайн курсове за спортен мениджмънт в областта на баскетбола.

Краткосрочните ни цели са участие в държавните първенства на отборите от ДЮШ: U12, U13, U14, U16, U19, както и селекция за професионалния отбор за 2020/2021. В дългосрочен план ще се опитаме да надградим организацията на клуба от чудесните основи, поставени до момента и да го превърнем във финансово устойчива структура, както и да въведем модерна методика за работа в детско-юношеската школа”, казва Александър Камарашки.