Евролигата официално потвърди, че сезоните в турнира на богатите и в Еврокъп ще бъдат прекратени заради пандемията от коронавирус. Според официалният сайт на най-силната клубна надпревара на Стария континент, шампионите и в двата турнира за 2019/2020 няма да бъдат излъчени.

Без съмнение това е най-трудното решение, което трябваше да вземем в 20-годишната история на турнира. Поради причини, които са извън нашия контрол, бяхме принудени да съкратим най-успешния и вълнуващ сезон в историята на баскетбола в Европа. Това идва след два месеца и половина, в които всички страни запазиха своята решителност и изчерпаха всички възможни пътища в опитите си да предоставят пълен и уникално специален сезон на нашите фенове, чиято страст е движещата сила на всичките ни усилия. Това е наш ангажимент всеки един сезон, а това, че този бе толкова къс ни натъжава много. Въпреки това, рекордните цифри показват колко феновете се радват на мачовете ни до момента. Това ни дава повече енергия да започнем да планираме един по-добър следващ сезон.

Имахме много мотиви да възобновим 2019/2020, но в такава изключителна ситуация трябва да поставим здравето на хората на първо място. По този начин ние оставаме верни на нашите убеждения и на това, към което се стремим. В следващите месеци имаме само една мисия - да направим всичко по силите си, за да помогнем на нашите общности да се върнат по-силни и да изградим най-добрата версия на себе си - на и извън корта. Това не е край, а по-скоро ново начало", казва в изявление до медиите президентът на Евролигата Жорди Бертомеу.