Академик Бултекс 99 иска да се бори на три фронта през следващия сезон. Пловдивският тим ще защитава името, което успя да си изгради след завръщането в елита на България и се надява да продължи да бъде фактор в НБЛ и в турнира за Купата на България.

Освен това, Академик Бултекс 99 има амбицията отново да играе на международна сцена, като вариантите за това са два - или в Балканската лига, или в Българо-македонската лига, ако нейното сформиране стане факт. Това съобщават от клуба. 

Амбицията на клубния президент Васил Врачев е да бъде създаден и тим за участие в А група, в който ще влязат момчета от представителния тим, както и юноши от гарнитурите при подрастващите. Ще бъдат поканени и баскетболисти, израснали в школата, които в момента учат в университета в Пловдив.

Идеята е да бъде постигнато споразумение за сътрудничество с университета и още наши момчета да станат студенти в учебното заведение. Разчитаме на дългогодишните баскетболни традиции на ПУ. Целта ни е да обиграваме младите с повече мачове и да създадем солидна основа за развитие. От години искаме да направим наша собствена зала за тренировки и мачове на подрастващите и се надяваме до една година и това да стане факт”, заяви Васил Врачев.

Всичко това ще бъде възможно при осигуряване на необходимите финансови средства, за което клубът се надява да привлече и още спонсори.