Юлияна Вълчева продължава да получава признание отвъд океана. В последните две години българката беше част от Western Nebraska Community College, където остави отлични впечатления. Варненката бе отличена с цели три награди от университета. Тя стана атлетът на колежа с най-висок успех и успя да грабне приза за Unsung Hero. Освен това, Вълчева бе обявена за MVP на „пумите“, като наградата беше поделена с нейната съотборничка Ти Кей Морхаус. От следващия сезон крилото ще се подвизава в Тексаския университет в Сан Антонио (UTSA).

Много е вълнуващо да бъдеш избран за Unsung Hero заедно с тези страхотни атлети от другите спортове. Тази награда означава много за мен и ме мотивира за новите предизвикателства, които ми предстоят. Наистина съм благодарна, щастлива и горда. Това е важно признание за мен и поздравявам всички останали победители, които също я заслужават“, сподели 20-годишната баскетболистка пред официалния сайт на Кугърс.

В последните две години положих много усилия в името на моя отбор, опитах се да помогна на моите съотборнички на паркета и извън него. Благодарна съм на моя треньор Чад Гибни за спечелването на приза MVP. Той ми помогна да се подобря и да се превърна в по-добра баскетболистка през последните два сезона. Искам да благодаря и на моите съотборнички, които ме подкрепяха и ми помагаха през цялото време. Работих много здраво, оставих цялото си сърце и цялата си енергия на паркета. Имах два фантастични сезона с екипа на Western Nebraska. Тази награда означава много за мен и е чест да бъда определена за най-полезна състезателка заедно с Ти Кей Морхаус”, коментира българката.

Беше много трудно да се сбогувам с моите треньори, съотборнички и приятели през март. Знаех, че ми остават още два месеца и че ще ми бъде трудно да се разделя с университета, но вирусът ускори нещата и ситуацията стана още по-тежка за мен. Тръгнах си буквално за един ден и не бях подготвена. Много исках да стигнем до финалите в колежанското първенство на САЩ и да присъствам на церемонията за дипломирането с моите приятели и треньори. Това е нещо, което всички искахме да се случи, но ситуацията не го позволи. Все още е трудно да бъда далеч от всички заради тази криза, но поддържам връзка и чакам всичко да свърши скоро, за да можем отново да се срещнем“, завърши Юлияна Вълчева.

Източник: Superbasket.bg