Тодор Колев бе гост в студиото на ТВ1 преди един от мачовете в БФБ е-баскет лигата. Мениджърът на мъжкия и женския национален отбор говори за работата си в българската федерация, за играта у нас и за онлайн първенството.

Интересно е, защото опознаваш играчите, с които играеш. Правиш съпоставка между реалния и електронния живот. Супер е. Аз много се радвам, че играя с този отбор. Моите съотборници ми липсват и като цяло баскетбола. Това е доста добра опция да го заместим по някакъв начин”, заяви Тодор Колев.

Обучението, което получих в НСА доста ми помогна. Преподавателите имат голям опит и доста добре предават материала. Бих искал да благодаря на г-жа Елеонора Рангелова, която повярва в мен от първите минути. Бях много амбициран да се докажа и го направих. Мисля, че добре си свърших работата. В началото бях мениджър на един проект с федерацията с още пет страни – “Фенове срещу насилието”. За първи път се обърнахме към феновете, чухме какво е тяхното мнение. Срещахме се с представители от различни страни. Мисля, че беше успешен този проект”, каза още баскетболистът на Чавдар Троян.

Мога смело да твърдя, че баскетболът е най-интелигентната игра сред отборните спортове. Проста игра за интелигентни хора. Баскетболното първенство е най-конкурентоспособното, всеки може да бие всеки. Има доста добри играчи, както българи, така и чужденци. Тази година видяхме, че голяма част от националния отбор се прибра в България, което е голям плюс за играта и всички фенове. Мисля, че отстъпваме единствено пред футбола. Има доста голяма фенска маса и доста се говори по медиите за футбола. Ние трябва да подобрим точно това – да влезем повече в медиите. Повече хора трябва да бъдат осведомени какво се случва в баскетбола. Трябва да се правят повече събития с цел популяризиране на играта, от най-малките до националните играчи. Това би се случило с взаимна помощ с професионалните състезатели. Можем да ги включваме в различни инициативи. Излъчването на мъжките и женските мачове могат да се правят по по-атрактивен начин”, допълни Тодор Колев.

Тази криза със сигурност ще се отрази на българските отбори. Както във всяко първенство, всички участници се стремят да станат първи. В България в последните години има няколко отбора, които влагат много пари в мъжкия баскетбол, както и в женския, гледайки Берое и Монтана. Трябва да се инвестира повече в школите. Защото деца има, талант има. Просто трябва да му се даде шанс”, смята гардът.

Играчите в онлайн първенството са много. Дивизиите са много. Всеки може да победи всеки. Има професионални баскетболисти като Александър Везенков и Михайло Секулович, има и непознати геймъри, които също играят страхотен баскетбол. Те също имат шанс да спечелят, особено в първите две дивизии. Имат много опит и класа. Ще видим какво ще стане”, завърши Тодор Колев.