Джарел Райшел, който играе за състава на Раста Вехта от Първа Бундеслига, се записа за участие БФБ е-баскет лига, организирана от Българска федерация по баскетбол. 28-годишното крило е играл също за Уестчестър Никс в G-лигата и по време на Лятната лига като част от тима на Голдън Стейт.

Джарел Райшел се включва в БФБ е-баскет лигата по покана на нейния администратор Виктор Владов, с който са били съперници в Бундеслигата и G-лигата.

Записването за участие в БФБ е-баскет лигата протича при изключително голям интерес. За по-малко от 18 часа от неговото начало регистрационната форма на сайта на БФБаскетбол бе попълнена от 120 души. Записването приключва в неделя (05 април) в 19:00 ч., но колкото по-рано бъде попълнена регистрационната форма, толкова по-голям е шансът състезателят да играе с желания от него български отбор.

БФБаскетбол е първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант на своето първенство. Двубоите ще имат онлайн стрийминг, но федерацията води разговори и за телевизионно излъчване на живо на някои от срещите.

Турнирът ще се проведе на игрова конзола PlayStation4 и ще е базиран на играта NBA2K20, но в специална версия, която позволява всички състезатели да играят с български отбори. Всички състави в играта ще бъдат с оригиналните си баскетболисти, но ще бъдат приравнени с рейтинг 80, за да няма привилегировани участници.

Източник: БФБ