Треньорът на носителя на Купата на България Левски Лукойл Константин Папазов е убеден, че мъжкото ни първенство трябва да се доиграе, когато ситуацията в България позволява това. Според него, решението за евентуален край на първенството трябва да бъде взето, когато няма абсолютно никакъв шанс в България да се играе баскетбол.

Папазов даде пример с шампионатите на Италия и Испания, където ситуацията с коронавуруса е много по-тежка от тази в България, но там край на сезона все още не е сложен.

"Три отбора промениха мнението си от преди няколко дни, когато искаха първенството да продължи. Това са Балкан, Спартак Плевен и Черно море. Ако държавата вземе решение да се спре баскетбола за по-дълго време, всеки ще погледне философски на въпроса и ще го приеме, но ако отборите трябва да решат, то винаги ще има някой, който гледа собствения си интерес. Аз не мисля, че Балкан ще се зарадва на евентуална титла, присъдена по този начин. Няма да е толкова специална, както миналата, която спечелиха честно и отпразнуваха искрено", заяви Тити Папазов в предаването "Спорт в обектива".

Ето и какво още каза той:

Източник: Канал 3