Треньор №1 на България за 2020 г. става Таня Гатева. Това отреди анкета на федерацията, в която участваха журналисти, треньори, както и капитаните на отборите в А група, мъже и жени и НБЛ.

Таня Гатева получи 46% от гласовете, с което изпревари в допитването трикратният носител на наградата Любомир Минчев, Константин Папазов, бившият наставник на Балкан Небойша Видич, Стефан Михайлов, Галин Стоянов и Георги Давидов. Така тя стана първата жена-треньор, спечелила този приз.

Таня Гатева изведе женския тим на Берое до финал за Купата на България през 2019 г., както и до финал в първенството. Под нейно ръководство старозагорки спечелиха трофея в Адриатическата лига през 2018/2019, а освен това има финал за Суперкупата на България.

Таня Гатева бе начело и на националния ни отбор за жени до 20 г., който спечели златото от европейското, Дивизия Б в Прищина през миналото лято.

Както бе обявено, церемонията по награждаване на най-добрите баскетболисти у нас за 2019 г. е поредното публично масово събитие, което бе отменено заради коронавирусa. Всички лауреати на призовете ще получат своите награди в удобен следващ момент.