Силни отбори ще участват на традиционния пролетен международен турнир, организиран от БУБА Баскетбол – Sofia Cup. Тази година надпреварата ще се проведе в две възрастови групи – до 14 години и до 17 години.

Във втората група фаворит е националният отбор на България за юноши до 17-годишна възраст. Съставът, воден от Даниел Клечков и Стойо Чолаков, ще продължи подготовката си за Световното първенство за тази възраст в София. България е домакин на Мондиала от 4 до 12 юли в столичната "Арена Армеец". В най-голямата спортна зала у нас ще се съберат 16-те най-силни отбора от момчета, родени през 2003 г.

На Sofia Cup българските надежди ще се изправят срещу испанския Валенсия, румънския Клуж и сборен сръбски тим. Надпреварата е от 13 до 15 март в зала "Универсиада". 

Реал Мадрид отново ще е гост на Sofia Cup, този път с формацията си при 14-годишните. Испанският тим ще пристигне за мачове с тима на БУБА Баскетбол. Гости на турнира са и тимовете на друг испански колос – Валенсия и на Басано от Италия.

Източник и снимка: БФБ