Турският тим ТЕД Анкара триумфира в четвъртото издание на международния турнир в памет на легендарната Ваня Войнова. Домакините от Славия останаха на второ място, след като отстъпиха във финала с 46:59.

Двата отбора бяха равностойни в по-голямата част от мача, но в края на срещата туркините се оказаха по-свежи, а това повлия на крайния резултат. Финалът на девойките бе изгледан с интерес от баскетболистите от мъжкия отбор на Левски Лукойл, които търпеливо изчакаха представянето на момичетата преди да започнат поредната си тренировка. 

Купата и златните медали на шампионките бяха връчени от Анатоли Илиев – заместник - председател на “София – европейска столица на спорта“. Сред отличилите призьори бяха още Георги Глушков – президент на БФБаскетбол, Васил Йотов – председател на БК Славия и легендарни баскетболистки, играли преди години заедно със знаменитата Ваня Войнова. Сред тях личаха имената на Дора Кузова, Тина Динева, Таня Тодорова, Светла Несторова, Мария Иларионова, Йорданка Градинарова и др. Така бе спазена и традицията в края на турнира децата да бъдат награждавани от легендарни наши състезателки. В спор за бронза Гомел (Беларус) разгроми МБУ Воронеж (Русия) с 56:36.

С най-много призове тази година си тръгна туркинята Нисан Сел, която грабна наградите за Най-полезен играч и за Най-много асистенции, а освен това попадна и в Идеалната петица, заедно със сънародничката си Мине Топалоглу. Рускинята Мария Княжева приключи с най-много борби. В Топ 5 места намериха и Марта Сопрул от Беларус и Божидара Попова от Славия, която бе отличена като Най-добър реализатор.

Източник и снимка: Спортал