КАКВО СЕ СЛУЧИ: Монтана 2003 допусна четвърта загуба през сезона в Адриатическата лига. Селекцията на Стефан Михайлов отстъпи на Целе с 47:69 като гост в мач от 17 кръг.

И ОЩЕ: Българският шампион има в актива си и 13 победи, като е сигурен за участието си във Финалната четворка в турнира за жени.

НАЙ-ДОБРИ: Матея Тавич се отчете с 14 точки, 7 борби и 6 асистенции за Монтана 2003. Тина Требец добави 12 и 6 борби.

Паулина Херслър бе най-резултатна за Целе с 14 точки и 7 борби. Българката с португалски паспорт Мария Костуркова приключи с 10 и 5 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Домакините доминираха под двата ринга, като овладяха 47 срещу 29 борби за Монтана 2003. Целе показа и по-точен мерник в стрелбата от игра – 41% срещу 30% за българския шампион.

“Слаб мач за нас. Имахме проблем с контузен основен състезател, който го няма, но не това е причината да играем толкова слабо. От около две седмици момичетата не са на себе си. Не играят това, което се изисква от тях. Явно не се влагат и не се борят колкото е необходимо да победят. Същият този отбор ние преди два месеца от -17 точки го победихме с 5. Не смятам, че разликата между двата отбора е толкова голяма, колкото днес. Мисля, че двата отбора са равностойни, но изглежда в нашия отбор има по-малко желание за игра и за борба. Нещо, което трябва да се преодолее от момичетата, за да може да имаме успешен резултат на Финалната четворка”, каза треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 март Монтана 2003 ще приеме Будучност.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЕЛЕ – МОНТАНА 2003

Вижте пълен запис на двубоя: