Много е трудно в момента да се прави анализ на двубоя. Това е една от най-сладките победи в цялата ми кариера. Много съм горд с момчетата, както и с щаба, който много ми помага. Трябва да се отбележи първо публиката – великата публика на Ботевград, която създава такава атмосфера, че ти си длъжен да победиш или да умреш поне. Когато това се случва, Господ гледа, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след драматичната победа над Латвия със 110:104 след две продължения в евроквалификация.

Имахме късмет в редовното време. Ситуацията беше много тежка. За да изравниш се иска страхотна битка, характер и желание. Вече в двете продължения ние контролирахме нещата. След такъв мач детайлите не са важни, важна е победата. Напрежението беше върху нас. Ако бяхме загубили, щеше да бъде много тежко и това не може да не се отрази. Опитахме се да вдъхнем повече вяра, но не е лесно”, допълни доволният специалист.

Имахме проблеми, докато налучкаме защитата, много голям проблем имахме с техния център Мартинс Мейерс. Изобщо ние имаме проблеми в това отношение”, каза още Барчовски след първия си успех в официален двубой след завръщането си.

БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ! БЪЛГАРИЯ РАЗПЛАКА ЛАТВИЯ СЛЕД ДВЕ ПРОДЪЛЖЕНИЯ! (ВИДЕО)