Феновете в Маями също станаха част от тридневните събития, посветени на големия Дуейн Уейд. По време на почивката на двубоя между “горещите” и Кливланд в НБА, спечелен от Хийт със 124:105, от употреба бе изваден екипът с №3 в клуба от Флорида.

 

Церемонията бе уважена от президента на Маями Пат Райли, както и от съпругата на Дуейн Уейд Габриел Юниън. С микрофон в ръка трикратният шампион в НБА се върна в началото на кариерата си, припомняйки си участието във Финалната осмица и първия си трипъл-дабъл с университета Маркет в NCAA.

 

Мисля, че това бе моментът, в който треньор Райли си е казал, че Маями има нужда от този играч”, сподели Уейд, който не пропусна да благодари за подкрепата на своя баща, на треньора си в колежа Том Крийн, на първия си наставник в Маями Стан Ван Гънди, на Пат Райли и на настоящия треньор на тима Ерик Спулстра, както и на бивши свои колеги, сред които Леброн Джеймс и Крис Бош.

Сторихме всичко това заедно. Като си спомням след време за това ден, ще си спомням за доволните лица на стотиците хора, които видях днес и които са идвали през всичките тези години в залата. Искам те да знаят, че бе наистина важно за мен те да бъдат тук”, каза още Ди-Уейд.

 

Целият град и всички в клуба сторихме това заедно. Не съм направил нищо сам, искам всички да го знаят. Искам всички да са наясно, че сторихме всичко това заедно. Маями, обичам ви! Пожелавам на тези млади играчи тук да изпитат това, което изпитах аз. Чувството да си шампион. Вярвам, че могат и имат качества. Най-трудното нещо за мен като професионалист бе да обединя отбора и да тръгнем да се борим за върха. За мен това бе нещо специално и се радвам, че го направих, но не бях сам. Това е наистина уникално наследство и нещо скъпо. За него обаче се изисква характер от всички”, завърши Дуейн Уейд.

 

38-годишният бивш баскетболист е лидер за всички времена при “горещите” по точки, изиграни мачове, асистенции и откраднати топки. На Маями отдава 14 от 16-те си сезона в лигата.

MVP на финалите в НБА през 2006 г. На сметката си той има 13 участия в Мача на звездите отвъд океана, като става Най-полезен играч в него през 2010 г. Златен олимпийски медалист със САЩ от турнира в Пекин през 2008 г.

МАЯМИ ИЗВАДИ №3 ОТ УПОТРЕБА ЗАРАДИ ДУЕЙН УЕЙД (ВИДЕО)