Трудно беше. Години наред ронихме сълзи и бяхме втори. Най-накрая успяхме да преодолеем Монтана в един не мога да кажа висококачествен мач, но имаше много нерви и напрежение. Моите момичета успяха да изпълнят тактическите задачи, успяха да се съхранят и да останат спокойни, и нещата се получиха. В крайна сметка Монтана имаха доста пропуски, не успяха да реализират кош в последните минути, а освен това им взехме борбата”, коментира пред БНТ треньорът на Берое Таня Гатева след триумфа с Купата в София.

Ще направим всичко възможно да спечелим и първенството. Това е нашата цел. В Адриатическата лига целта ни е да се класираме в Топ 4. Още не сме си осигурили това нещо. Предстоят важни мачове с Монтана и с Бановичи. Така, че нищо не се знае там”, добави наставникът на старозагорки.

С нетърпение ни чака цялото ръководство в Стара Загора и ще отбележим този трофей както трябва. И феновете изстрадаха много. Всяка една година ние не можехме да се доберем до първото място, но те бяха до нас. Нека продължават, а ние ще опитаме отново да ги зарадваме”, каза още Таня Гатева.

ИСТОРИЧЕСКА ПЪРВА КУПА НА БЪЛГАРИЯ ЗА БЕРОЕ (ВИДЕО)