В състава на мъжкия ни национален отбор за първите мачове от евроквалификациите попаднаха играчите на Балкан Крис Минков и Димитър Димитров, както и баскетболистът на Академик София Цветомир Чернокожев.

Най-голямата радост и предизвикателство за един играч е да бъде в националния отбор. Винаги излизам за победа. Така че се надявам да се представим като равен с равен с Гърция и Латвия и ако можем, да победим. Трудно е да се каже, че сме починали напълно след три тежки мача на Купата, но доста по-добре се чувствам отпреди няколко дни. Сигурен съм, че щаба е направил добър скаутинг на съперниците”, сподели пред Botevgrad.com Крис Минков.

Готов съм. Имаме два важни двубоя, ако искаме да се класираме на европейско, което не се съмнявам, че е нашата цел. Искаме да покажем най-доброто от себе си и да вземем 1 или 2 победи. Вярвам, че когато дойдат срещите, всеки един от нас ще бъде готов на 100%”, бе мнението на Димитър Димитров.  

Не ми е досущ ново, защото и през миналата година Любо Минчев ми даваше шанс. Но сега е по-вълнуващо. Националният отбор е национален отбор, без значение с коя формация излизаш. Важно е да тренираш и да се представиш добре в мачовете. Всички очакват това”, каза пък Цветомир Чернокожев.

РОСЕН БАРЧОВСКИ: ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ ДА СМЕ ПО-ЕФЕКТИВНИ ВЪВ ВАЖНИТЕ МОМЕНТИ