Черно море Тича няма да разчита в бъдеще на Джеймс Гавин. Американецът се разделя с клуба заради изтекли документи, съобщават от клуба. 

"Паспортът на Джими свърши. Просто няма повече страници, за да му се удари печат с визата. 21 плюс 35 дни са нужни за преиздаване на паспорт и виза на Джими. Да не казвам, че това май са работни дни. Това означава той да не тренира с нас и да не играе официален мач над два месеца, което е немислимо и за двете страни. Неприятно ни е, че се разделяме така с Джими, защото се видя, че той е страхотно момче, което даде много на отбора и момчетата. Но в ситуацията няма какво да направим. Не става въпрос за неразбирателство с Джими или каквито и да е други проблеми, даже тази вечер той тренира с нас. Той е страхотен професионалист и му желаем много успехи. Винаги е част от Черно море Тича", коментира изпълнителният директор на варненския клуб Саша Топчов. 

191-сантиметровият гард се присъедини към Черно море Тича през октомври 2019 г. Джеймс Гавин се превърна във водеща фигура в ростера на “моряците”, като реализира средно по 19.8 точки, 2 борби и 5.4 асистенции в общо 17 мача в НБЛ. Джеймс Гавин стана и водещ реализатор в лигата. С Черно море Тича той игра за последно на 1/4-финалите в турнира за Купата на България.

"Няма да привличаме друг чужденец. Черно море Тича ще разчита на варненски момчета, тези които са отраснали в клуба, без значение дали към днешна дата са в клуба или в НБЛ, или в чужбина“ добави Топчов пред официалния сайт на клуба.