Брандън Йънг е сред чуждестранните играчи, които имат водеща роля в първенството през този сезон. Последното доказателство дойде в Пловдив, с което той си заслужи званието MVP на кръга на bball.bg.

БРАНДЪН ЙЪНГ - MVP НА BBALL.BG ЗА 18 КРЪГ В НБЛ

Американецът изведе столичани до успех над Академик Бултекс 99 със 107:81. На сметката си той остави 24 точки, 3 борби, 12 асистенции и 1 открадната топка за коефициент 34.

От BBALL.BG пък му даваме възможност да анализира представянето на Левски Лукойл в двубоя, с какво отборът му е заслужил победата и какви са очакванията му за Купата, която е в разгара си. Ето и какво каза той:

- Кое бе основното ви оръжие в двубоя с Академик Бултекс 99?

- Най-важното бе, че играхме заедно и постоянно комуникирахме помежду си.

- Какво още трябва да подобри Левски Лукойл в играта си?

- Трябва да се подобрим във всички фази. Не е само едно конкретно нещо. Искаме да сме сигурни, че сме изгладили всички детайли преди да дойдат плейофите.

- Ти беше сред най-добрите играчи на Левски в Пловдив. Каква бе тайната на силната ти игра?

- Просто се оставих на играта и видях как са настроили защитата срещу мен. Също така се опитах да бъда агресивен в отбрана, за да можем всички да получим тези добри защити.

- Как се чувстваш в Левски?

- Чувствам се добре тук. Щастлив, че играя с тези момчета и се радвам, че ставам по-добър с тях с всеки изминал ден.

- Какви са впечатленията ти от българското първенство?

- Всеки в тази лига се бори за всяка топка на терена. Това е лига, в която трябва да полагаш сериозни усилия, както го правят и другите.

- Какви са твоите очаквания за Купата на България?

- Всички очаквания са да спечелим купата, но трябва да се стараем повече всички и да играем добра защита. Вярвам, че останалото ще се случи.