Берое спечели контролата срещу Ямбол с 90:75, а дебют в този двубой за “зелено-белите” направи Павел Маринов. След проверката мнението си сподели новото попълнение на старозагорци Станимир Маринов.

"Мисля, че беше полезен мач за двата отбора. Приятно съм изненадан от младия отбор на Ямбол. Много важна контрола за Берое, за да можем да доизгладим някои компоненти от играта си. Искахме да отработим в реална игрова среда всички комбинации и мисля, че се получи добре. Започнахме леко по-бавно. Срещнахме тяхната твърда игра в защита и нападение, но успяхме да отговорим на агресията”, каза Станимир Маринов.

Станимир Маринов се върна и към предишния мач на новия си тим срещу Академик Бултекс 99, който бе първи за него с екипа на Берое. За 16 минути гардът се разписа с 16 точки.

"Късметът на новобранеца. Не съм бил в игра три месеца. Вървеше ми много срещу Академик Бултекс 99. Имам обаче да наваксвам физически и игрово. Не трябва да гледаме индивидуалното представяне на даден играч. Най-важното е отборът да побеждава", допълни бившият баскетболист на френския Кемпер.

На въпрос как чувства атмосферата в Берое, Станимир Маринов посочи, че с играчи като Павел Маринов и Иван Лилов тя неминуемо е на високо ниво.

Източник: Берое/Фейсбук

БЕРОЕ БИ ЯМБОЛ, ПАВЕЛ МАРИНОВ С ПЪРВИ МИНУТИ