КАКВО СЕ СЛУЧИ: Мъжкият национален отбор на България приключи мини-лагера си, който е част от подготовката му за европейските квалификации. В столичната зала “Триадица” отборът на Росен Барчовски се наложи над Левски Лукойл със 75:61 във втората си контрола. Преди ден “лъвовете” спечелиха и срещу Академик София с 86:78.

И ОЩЕ: В състава на България за срещата днес бе Йордан Минчев, докато съотборникът му Чавдар Костов игра за Левски Лукойл. Другите двама баскетболисти на носителя на Купата на България, повикани за мини-лагера - Венцислав Петков и Христо Захариев не взеха участие в мача.

За Левски Лукойл дебютира центърът Зейн Ноулс, който най-вероятно ще подсили тима и който остави добри впечатление с играта си, съобщава Гонг.

НАЙ-ДОБРИ: Божидар Аврамов отбеляза 14 точки за България. Йордан Минчев се отчете с 13.

С по 13 точки за Левски Лукойл се разписаха Чавдар Костов, Асен Великов, Данило Тасич и Зейн Ноулс.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Националният ни отбор започна много силно срещата и поведе с 32:11. Постепенно Левски Лукойл намали изоставането си до 47:50. В заключителните 10 минути предимството отново бе на страната на националите, които в крайна сметка се поздравиха с победа.

КАКВО ПРЕДСТОИ: “Лъвовете” ще се съберaт за нов лагер в Ботевград на 12 февруари преди гостуването на Гърция на 21 февруари за начало на квалификациите и домакинството на Латвия три дни по-късно.