Националите, които са част от мини-лагера, организиран от селекционера на България Росен Барчовски стартираха контролите си с победа. Играчите от представителния ни тим се наложиха над Академик София с 86:78 в проверка, която се игра в столичната зала “Триадица”.

Двубоят пропуснаха контузеният Венцислав Петков и Лъчезар Димитров, който трябваше да играе за клубния си тим. Цветомир Чернокожев и Николай Грозев също бяха с екипа на “студентите“. Димитър Димитров също не се появи в игра, което наложи Андрей Иванов да премине в отбора на националите за този двубой, а не да бъде част от клубния си тим, както бе планирано, съобщават от БФБ.

Александър Янев бе най-резултатен за България с 20 точки. Станислав Ваклинов записа дабъл-дабъл - 16 и 10 борби. Йордан Минчев приключи с 10 точки.

Николай Николов бе най-добър за Академик София с 18 точки и 7 борби. Цветомир Чернокожев и Николай Грозев добавиха по 16. Мартин Коцев остави срещу името си 13 точки, 8 борби и 7 асистенции. Шанс за изява срещу националите получиха и юношеските национали Константин Паисиев и Дамян Минков.

Лагерът продължава с контрола срещу Левски Лукойл утре от 11.00 ч.

Целта на мини-лагера е проверка на състезатели с потенциал за включване в състава на мъжете, а също и въвеждане на основни идеи за игра и стиковане на щаба на отбора.