Първо, искам да честитя победата на Балкан, но естествено няма да пропусна да поздравя и моите момчета, които до средата, а мисля, че дори и почти до края на третата част, играха като равен с равен със съперника. Дотам ни стигнаха силите. Продължаваме да показваме слабостта дали на младостта, дали на неопитността, дали на навиците. Грешките, които допуска нашият отбор са прекалено много за професионален тим и именно от тях ние получаваме страшно много лесни кошове. Така беше срещу Академик, този път нещата се развиха по същия начин”, коментира играта на Ямбол в двубоя треньорът Тони Дечев.

Започват да се трупат един след друг негативните рекорди, за съжаление. Но няма как, трябва да минем през това и естествено да се опитваме да го тушираме, както на тренировките, така и на мачовете. Другият фактор, който се оказа решаващ е борбата в подкошието. Балкан категорично ни надви, надигра ни на нисък пост и във времето със сигурност оказа влияние и по-голямата ротация от опитни играчи на съперника ни, докато при нас нещата започнаха да стават с всяка следваща минута все по-зле и по-зле. Имаше много състезатели с фаулове, имаше изморени играчи и някак си силите ни стигнаха само до това, да паднем почетно. Отново искам да поздравя момчетата и да им пожелая да са здрави, защото без да звучи като оправдание, Петър е без тренировка, а Дарин само с една. Знаете, че Стивън Крун не играе и общо взето този мач беше малко като чудо”, каза още специалистът след поражението от шампионите със 74:85.

За срещата говори и гардът на Ямбол Евгени Василев:

Мисля, че играхме доста добре и направихме равностойни три части. Но накрая не ни стигнаха силите, натрупа се умора, а играчите на Балкан са достатъчно опитни - възползваха се от момента, натиснаха ни и си осигуриха преднина в резултата. Отбелязаха ни кошове, които не биваше да допускаме.

БАЛКАН ОЦЕЛЯ В ЯМБОЛ С ФИНАЛЕН ЩУРМ (ВИДЕО)