Не искам да говоря за статистика, а за характер. Поздравявам нашите играчи за този характер, който показаха в края. Тези три минути ни качиха с едно ниво в нашето израстване. Да губиш с толкова много точки две минути преди края и да обърнеш мача показва воля, характер и физика. Момчетата демонстрираха тези неща, адмирации за всички”, не пропусна да похвали своите момчета треньорът на Академик София Георги Давидов след победата над Спартак 87:86 в Плевен.

В тази среща станаха и някои неща, които може би се случиха от напрежението, защото тя бе важна и за Спартак. Изпуснах си нервите към съдиите и получих заслужено техническо, за което се извинявам. Може би не бях прав, но мен ме огорчи държанието на Богдан Петков. С него се познавам от много отдавна, делили сме един отбор. Много ме боли от това, което той направи накрая, както и от думите, които хвърли към мен. Разбирам, че напрежението му е дошло в повече, но човек трябва да се въздържа, защото животът продължава и ние пак ще се срещнем“, добави наставникът на тима от Правец.

Изключителен двубой за Димитър Маринчешки, оставихме го да поема отговорност при стрелбата. Той беше невероятен. Спартак разполага с много добър тим, който много трудно може да се победи, особено като домакин”, допълни Георги Давидов.

Следващият мач с Черноморец ще бъде много важен. Петима от нашите баскетболисти ще бъдат на лагера с националния отбор. Така ще ни се наруши тренировъчния ритъм, но аз мисля, че ако покажем този дух и това сърце, можем да направим добра среща. Николай Михайлов е контузен, беше готов да пътува с нас за Плевен, обаче се разболя. Николай Иванов и Костадин Лазаров вече не са в състава при мъжете, това е мое решение. Така, че това отваря шанса за другите момчета да се изявят. Нека мине двубоят срещу бургазлии и след това ще мислим за Купата на България”, разкри бившият национал.

Георги Давидов говори и за шанса да бъде в щаба на селекционера Росен Барчовски, както и затова да бъде начело на юношеския ни национален отбор. Ето и какво каза:

Всичко това дължа единствено на нашите играчи. Тяхното представяне води до моята покана за асистент при мъжете и за наставник на юношите. Всичко това се случи само заради тях."

АКАДЕМИК СОФИЯ ИЗТРЪГНА УСПЕХ В ПЛЕВЕН В МАЧ С МНОГО НЕРВИ (ВИДЕО)