Искам да се извиня на всички, които бяха в залата. Ако в предишните мачове сме допускали да ни обръщат, този път това бе просто срам и не отговаря на нашите амбиции и възможности. На теория всичко беше ясно – очаквахме я тази преса. Нямам обяснение защо губим последните си два домакински двубоя от двуцифрена преднина. Явно проблемът е в нас, наистина няма логика”, това бяха първите думи на Димитър Маринчешки след загубата на неговия Спартак от Академик София с 86:87.

Сезонът не върви добре. Това е видно за всичко. Ясно е, че е пълна каша, това със сигурност се отразява. Но начинът, по който протече мачът, просто е недопустимо да го изгубим. В края допуснахме елементарни грешки. Бяха малко по-агресивни и ни взеха топката няколко пъти. Може би си помислихме, че двубоят е свършил, но нямаме право да го правим”, добави крилото на плевенчани.

Лошото е, че на приказки и на теория всеки знае какво трябва да направи. Действията обаче не отговорят на това. Трябва да променим нещо кардинално и да започнем да го показваме на терена с действия. Не мога да се оправдая с кадровите проблеми. Нямаме оправдания за тази загуба”, каза още Димитър Маринчешки, който наниза 32 точки срещу Академик София.

Загубиш ли по този начин, естествено съдбата те наказва. Черноморец играе по-добре като домакин, имат нови попълнения. Не съм изненадан, че бият. Ако искаме да игрем на Купата, трябва да бием Балкан. Надявам се след тази почивка, която предстои, да влезем с друга нагласа в мачовете. Много разочароваме хората. Извинявам се наистина. Те са нашата основна сила и трябва да покажем друго лице”, завърши баскетболистът на Спартак.

АКАДЕМИК СОФИЯ ИЗТРЪГНА УСПЕХ В ПЛЕВЕН В МАЧ С МНОГО НЕРВИ (ВИДЕО)