Доста луд мач, но това не е първият, който завършва по този начин. Не бе приятно това, което се случи в самия край на срещата. Такива неща на баскетболното игрище не трябва да има. Поздравявам Спартак, който игра чудесно. Те разполагаха със седем човека и дадоха всичко от себе си. Накрая имахме малко късмет, в последните няколко минути играхме на много високо ниво и успяхме да вземем този толкова важен двубой”, сподели един от героите за Академик София в Плевен Александър Милов.

В четвъртата част нашият треньор ни каза, че трябва да се борим до финалната сирена. Знаехме, че умората в редиците на домакините щеше да окаже своето влияние през срещата, независимо от опита, с който разполагат. В заключителните минути нашата преса ни помогна да редуцираме разлика от 10 точки, което е много трудно да се направи. Много съм радостен, че това се получи”, добави крилото, което наниза 31 точки плюс 9 борби и 5 асистенции.

Чувствам се добре, треньорите ми гласуват доверие и намерих своето място в състава на Академик. Ще се опитаме да изненадаме някои от фаворитите за Купата на България. Ние нищо не губим на този турнир. През миналия сезон елиминирахме Спартак, а след това бяхме близо до това да отстраним и Берое. Мисля, че имаме нашите шансове в тази надпревара. Ако успеем да поднесем някоя изненада, ще бъде голям успех“, завърши Александър Милов, който бе автор на 6 от 11-те на Академик в двубоя.

АКАДЕМИК СОФИЯ ИЗТРЪГНА УСПЕХ В ПЛЕВЕН В МАЧ С МНОГО НЕРВИ (ВИДЕО)