Не знам какви думи да използвам. Този мач го загубихме по-нереално. Играхме страхотно, но в последните минути позволихме на Академик да ни открадне топката пет пъти, с което получихме лесни кошове и резултатът бе изравнен. Това доведе и до загубата. Смея да твърдя, че се представихме много добре срещу агресивната игра в защита на гостите. Този тим игра с пълни смени през повечето време от мача, а ние влязохме по-бавно в него и се получиха моменти, в които трябваше да търсим кошове чак в края на нашите атаки. Знаехме, че това нещо ще го има, гледахме тези моменти да не се получават, за да могат нещата да се случват по-бързо, особено под коша”, коментира играта на Спартак наставникът Александър Дяковски след загубата от Академик с 86:87.

Сами си направихме нещата такива. Никой не ни е виновен, има страшно много обстоятелства, които през този сезон не са благоприятни за нас. Имаше и доста неща, които си бяха под наш контрол. Ако бяхме ги направили, сега щяхме да се с повече победи”, добави специалистът.

Със сигурност имаме нужда от почивка, защото Николай Титков е контузен, а Николай Маринов игра баскетбол за първи път от мача с Черноморец в Бургас. Цветослав Острев и Тодор Тодоров не бяха тренирали, тъй като страдаха от вирус”, разкри Александър Дяковски.

АКАДЕМИК СОФИЯ ИЗТРЪГНА УСПЕХ В ПЛЕВЕН В МАЧ С МНОГО НЕРВИ (ВИДЕО)