КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик София измъкна по драматичен начин победата при визитата си на Спартак в Плевен с 87:86 в двубой от 17 кръг в НБЛ. Успехът е втори пореден и общо 7-ми за тима от Правец, който има и 10 загуби, подобно на Черно море Тича и Академик Бултекс 99. Селекцията на Александър Дяковски пък е с баланс от 3-14.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Милов изведе Академик София до триумфа с 31 точки, от които 6 тройки, плюс 9 борби. Николай Николов добави 19. Лъчезар Димитров се отчете с 10 точки.

Спартак не можеше да разчита на Герасим Николов и Николай Титков. В тяхно отсъствие Димитър Маринчешки завърши с 32 точки. Мартин Маринов реализира 19. Денислав Вутев и Константин Коев останаха с по 16, като вторият овладя и 10 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След няколко смени на водачеството, Спартак поведе с 26:20 в края на първата част чрез Денислав Вутев, Димитър Маринчешки и Константин Коев. През втората част домакините дръпнаха с 15 точки, но Академик намали до 41:47 чрез Александър Милов и Николай Грозев. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата гостите заздравиха защитата и чрез Николай Николов обърнаха до 55:54. Спартак отговори чрез Мартин Маринов и Константин Коев и си върна водачеството за 67:57. През последната четвърт Академик не се отказа, като стигна до нов обрат за 81:79. Мартин Маринов бе точен за 81:81, но и получи техническо за претенции за неотсъдено нарушение плюс две такива на пейката на Спартак. 

Нервите се настаниха в залата, като двубоят бе прекъснат за кратко заради мокър терен. След подновяването на играта няколко успешни наказателни удара дадоха на Академик аванс от 5 точки. Мартин Маринов не трепна зад дъгата за 84:86. От другата страна Александър Милов бе точен от фаул линията веднъж за 87:84. Кош на Константин Коев със сирената оформи крайното 86:87.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 февруари Спартак Плевен ще гостува на Балкан, а Академик София ще играе с Черноморец.  

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – АКАДЕМИК СОФИЯ

Вижте сами: