КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист изтръгна изключително ценна победа под носа на Берое със 78:75. Точка на спора сложи Тихомир Желев, който показа здрави нерви от наказателната линия и с два точни изстрела от фаула точно в мига на сирената за край на редовното време, подпечата инфарктно успеха на домакините.

И ОЩЕ: Рилецо спечели дуела за третото място, като вече има 12 успеха и 4 поражения. Старозагорци пък са четвърти с баланс от 11-5.

НАЙ-РЕЗУЛТАТНИ: Екзейвиър Джонсън бе най-резултатен за Рилецо с 21 точки, при 80% успеваемост от игра за 2 точки - 4/5. Той добави и 7 борби на сметката си. Златин Георгиев записа 12 точки със 7 асистенции като титуляр, а Мирослав Васов се включи отлично като резерва с 14 точки, между тях 3/3 от тройката.

За Берое над всички бе Остин Прайс с 20 точки и 7 овладени под коша топки, Ивайло Тонев реализира 16, а капитанът Александър Янев остана с 15 в актива.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг, на 23-ти януари, Рилски спортист гостува на Левски Лукойл в зала "Униерсиада", а Берое приема Академик Бултекс пред своя публика в Стара Загора.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя: