КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик А1 постигна важна домакинска победа над Ямбол с категоричен резултат и 24 точки разлика - 97:73 в мач от 16-и кръг на НБЛ. След този успех, "студентите" заемат пето място във временното класиране преди тежкото по традиция гостуване на отбора на Спартак в Плевен на 23-и януари.

НАЙ-РЕЗУЛТАТНИ: Страхотен двубой за Академик изигра Александър Милов, който наниза 24 точки, между които 5 тройки от 7 опита. Само с 2 по-малко от него завърши Цветомир Чернокожев, на когото пък не му достигна само една борба за дабъл-дабъл. Солидно бе и присъствието на Лъчезар Димитров, който се прибра в съблекалнята с 19 точки, 3/5 от тройката и 8/8 при заставанията си на линията за изпълнение на наказателни удари.

За гостите от Ямбол Евгени Василев с 15, капитанът Стоян Петков с 14 точки и 11 борби, и Евгени Иванов с 12, единствени минаха границата на двуцифрения точков актив.

ЛЮБОПИТНО: Това бе втори мач за Тони Дечев начело на Ямбол, но и първа негова загуба на новата позиция, на място, което му е до болка познато - Правец, заради петте години, в които той води Лукойл Академик.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК СОФИЯ - ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: