Ако трябва да бъда честен, мотивацията е било това, че се захващат млади хора с едно ново начало. Младите хора винаги са с едно по-модерно, по-ново мислене. Говорим на един език. Така беше и с Лукойл. Там също стана промяна. Някак си по-лесно стават нещата и по-лесно се работи, защото комуникацията ни е по-различна. Приех основно заради дългосрочния план на новото ръководство на Ямбол, мечтите им, целите им, амбициите им”, заяви пред медиите в Ямбол треньорът Тони Дечев, който пое тима през миналата седмица.

Когато не работиш в отбор, който се бори за първо място, си заслужава да работиш за отбор, в който след време ще се види труда ти. За мен това е изключително важно и смятам, че Ямбол е подходящото място. Не му отива позицията, която заема, нито как изглежда отбора, нито организацията, която има, нито празната зала, която има, в срещите, които аз гледах, допълни специалистът, който дебютира с победа на пейката на ямболии в НБЛ над Черноморец със 73:70.

Много са нещата, върху които имаме да работим. Ако ги свършим, както трябва, ще видим и резултат, което за мен е най-важното. От днес вече имаме ново попълнение – Евгени Василев, който е състезател на Берое. Познавам го това момче. Работих пет месеца с него. Знам, че е сериозен, научен, нищо, че е млад. В състоянието, което се намира нашия отбор, той би бил от помощ”, призна Тони Дечев.

Вижте сами какви са плановете за развитие в Ямбол: