Американецът Кейси Бенсън е новото попълнение на Балкан. Гардът вече направи една тренировка с шампионите, а ето какво сподели за клубния сайт на новия си тим след нея: 

- Добре дошъл в Балкан, Кейси! Как се чувстваш тук?

- Чувствам се чудесно. Толкова се вълнувам, че мога да играя за Балкан и съм много благодарен за тази възможност.

- Защо реши да приемеш офертата на Балкан?

- Възможността, която ми се отвори да дойда да играя за шампиона на България, беше нещо, което не можех да пропусна. Искам да направя всичко възможно, за да помогна на отбора да спечелим отново титлата.

- Какво знаеш за Балкан и българското първенство?

- Знам, че миналата година сте постигнали огромен успех със спечелването на титлата и изглежда е било невероятно изживяване. Искам да направя всичко възможно, за да изпитам същото чувство.

- Разкажи ни малко повече за твоята професионална кариера…

- През първия ми сезон играх в Словения и направихме добро представяне. Може би беше една от най-добрите в историята на клуба. Тази година отидох да играя във Финландия. Беше добър сезон. Наслаждавах се на времето си там, но сега съм развълнуван за тази нова страница, която ми предстои.

- Как започна да тренираш баскетбол?

- Израснах, гледайки моя брат и следвайки го, така че имахме много общи неща. Той е по-голям от мен с 9 години, работи като треньор и заради него бях винаги покрай играта. Той ми помогна изключително много през годините. Винаги ме е подкрепял и помагал в тежки и добри моменти. Всъщност аз имах възможност да играя за него в последната година в университета ми, което беше много специално. Той е като най-добрият ми приятел и затова беше страхотно да споделя това преживяване с него.

- Постигаш историческо постижение с твоя университет Орегон Дъкс. Разкажи ни повече за тази 2017 г., отбора и успеха, който постигате…

- Да играя Файнъл Фор в NCAA беше най- сюрреалистичното преживяване в живота ми. Освен това, беше и в родния ми град, което го направи още по-специално. Имах възможност да бъда част от страхотния сезон, който направихме. За съжаление загубихме полуфинала, но беше невероятно преживяване, което ще помня винаги.

- Какво искаш да постигнеш с Балкан?

- Искам да спечеля титлата тази година.

- Какво искаш феновете да знаят за теб?

- Искам феновете да знаят, че ще давам 100% усилия във всяка тренировка и ще дам най-доброто от себе си, за да спечели нашия отбор. Искам да дам на всички фенове и цялата организация на Балкан страхотни емоции този сезон.