Във втория си ден от визитата в Гърция националите до 17 г. имаха два двубоя. В първия те загубиха от Дукас с 62:75, а след това победиха националния отбор за юноши до 17 г. на южните ни съседи с 68:63.

“Лъвчетата” приключиха с поражение визитата си в Гърция. В последния си мач тази сутрин в Карпениси селекцията, водена от Даниел Клечков и Стойо Чолаков, не успя във втората си среща с гръцкия национален отбор след 66:73. Младите треньори дадоха повече игрово време на момчета, които в предишните мачове получаваха по-малко, с цел по-сериозното им обиграване.

Отборът ни се прибира днес в България, като ще остане на лагер в Ямбол за няколко дни, след което ще участва и на силен турнир в Истанбул.

Като цяло наистина бяха много полезни тези контроли. Имахме силни и не толкова силни периоди. Хубавото беше, че успявахме, дори когато губехме в резултата, да се връщаме с добра игра. Това говори за характер в отбора и състезателите. Отиваме в Турция за да затвърдим играта си. Там се играе много твърдо. Искаме да свикват с този стил на игра, защото голяма част от отбора ни са все още е с малко по-детско мислене на игра, а трябва вече да се доближават повече до мъжкото“, коментира след турнира в Гърция Стойо Чолаков.