Капитанът на Монтана 2003 и женския национален отбор на България Димана Георгиева стана Спортист на Монтана на 2019 г. С капитанската лента 188-сантиметровата баскетболистка изведе родния си тим до шампионската титла, Купата и Суперкупата на България и това натежа при избора и за №1 в традиционната анкета на Общината.

Димана Георгиева не присъства на церемонията по награждаването, тъй като тази вечер отборът й гостува на в Загреб за среща от Адриатическата лига. Тя ще получи отличието преди мача от същия турнир с Орлови в зала “Младост“ на 24 декември, от 15.00 ч.

В Топ 10 на спортистите в Монтана попаднаха и две нейни съотборнички – Виктория Стойчева и Христина Иванова.

В раздела Приложно-технически спортове за поредна година класацията оглави състезателката по парашутизъм Ани Стаменова от СК Ава спорт. Голямата надежда на българското карате Сияна Тихолова (КК Коммпас) грабна приза за Най-млад и перспективен състезател на Монтана.

Всички останали състезатели в класацията бяха подредени по азбучен ред. Официалната церемония на 12-та анкета Спортист на Монтана се състоя в ресторант “Плаза“. От там с награда си тръгна и футболният отбор на 7-мо училище “Йордан Радичков“.

Източник: Chervenkarton.com