Управителният съвет на родната федерация по баскетбол реши, носителят на Купата при жените през 2020 г. да бъде определен в една финална среща на неутрален терен. Това се случи на последното му заседание.

Двата отбора ще трябва да заплатят преди мача такса мач в размер на 700 лв. Жребият за полуфиналите на разменено гостуване ще бъде изтеглен на 17 януари догодина. Полуфиналите са предвидени за 5 и 12 февруари 2020 г., а финалът е на 15 февруари. Ако двата отбора, загубили полуфиналите имат желание, се провежда мач за 3-то място на разменено гостуване.

Управата прие и календара за Втория етап на държавното първенство за жени. След отказа на НСА и Академик Пловдив от участие в баражи за влизане в Първата четворка, за титлата ще се борят Монтана 2003, Берое Стара Загора, Славия и Локомотив Стара Загора. НСА, Академик Пловдив, Черно море Одесос, Шампион 2006 и Септември 97 ще играят във Втората петица.

Управата утвърди и изготвения от БФБаскетбол проект до ММС за кандидатстване за финансиране по Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2020 г., както и проект до ММС за кандидатстване за финансиране по Програмата за развитие на спорта за хората с увреждания за 2020 г.

Източник: БФБ