КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан записа победа №10 в НБЛ през този сезон. В своята “Арена Ботевград” отборът на Йовица Арсич се наложи над Академик София със 101:78 в мач от 11 кръг в мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: Шампионите имат в актива си и 1 загуба, като делят първото място с Левски Лукойл. Селекцията от Правец пък с баланс от 5-6 и заема шестa позиция в подреждането.

НАЙ-ДОБРИ: Кени Хол завърши с 23 точки и 9 борби за Балкан. Дейшон Найт добави 16 и 5 асистенции. Димитър Димитров и Крис Минков отбелязаха съответно 15 и 13 точки.

Цветомир Чернокожев бе най-резултатен за Академик София с 22 точки и 5 борби. Николай Николов реализира 15. Лъчезар Димитров остана с 13 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Домакините натрупаха солиден аванс през третия период, в който навъртяха общо 33 точки, и чрез Дейшон Найт, Кени Хол и Димитър Димитров дръпнаха със 76:57, като до края не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 декември Балкан ще гостува на Черно море Тича, а три дни по-късно Академик София ще приеме Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК СОФИЯ

Вижте пълен запис на двубоя: